Gespecialiseerd in:
Autorijschool Mijn Droom is gespecialiseerd in Ris (rijopleiding in stappen), mensen met Faalangst en Autisme.
Ris (Rijopleiding in stappen)
De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een rijopleiding in 4 fasen, waarin leerlingen op een gestructureerde manier leren autorijden. De RIS betekent een verbreding en verdieping van de rijopleiding.
Autisme
Bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), zoals autisme, Asperger of PDD-NOS werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier dan bij andere mensen.
Faalangst
Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen! Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat ….
Klassikaal theorieles
Natuurlijk is het belangrijk dat je de verkeersregels kent, maar leren voor het theorie examen is nou niet bepaald het leukste onderdeel van de rijopleiding…..
Reviews van onze klanten:
Reviews
Wat moet u weten!
Veel gestelde vragen
Een rijles dient minimaal 24 uur van te voren en voor 19:00 uur s’avonds geannuleerd worden. Is dit niet het geval dan zijn wij helaas genoodzaakt de afgesproken rijles in rekening te brengen.
Eigen verklaring
Examenkandidaten kunnen hun ‘Eigen Verklaring’ (EV), welke noodzakelijk is voor het behalen van het rijbewijs, zelf digitaal aanmaken via mijn.cbr.nl.
De prijs van deze digitale ‘Eigen Verklaring’ zie CBR site.
Voorwaarde voor een EV is ongewijzigd: Kandidaten dienen zowel lichamelijk als geestelijk gezond te zijn.
daarom moet u deze dan ook zelf invullen op de site van CBR.
Klanten kunnen op mijn.cbr.nl een overzicht zien van producten en diensten die zij afnemen, zoals de status van hun examenaanvraag. Overigens moeten examenkandidaten sinds 2009 via mijn.cbr.nl hun rijschool machtigen om een praktijkexamen te reserveren. Ook dit gaat middels DigiD.
Om het rijbewijs te behalen is enkel slagen voor het rijexamen niet voldoende. Om de verkeersveiligheid te waarborgen is het minstens net zo belangrijk dat (aspirant) bestuurders voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de overheid stelt aan rijbewijshouders. Het CBR verstrekt hiervoor een ‘Verklaring van geschiktheid’.
Om de Verklaring van geschiktheid te krijgen moeten examenkandidaten vóór het rijexamen (behalve bromfiets en brommobiel) het formulier gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier bevat vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
(De gezondheidsverklaring blijft echter ook in de papieren versie te koop, bel hiervoor het CBR klantenservice . De gezondheidsverklaring moet u betalen aan het CBR .
Alleen als u een vraag met JA moet beantwoorden belt u de rijschool wat u moet doen of voer even overleg met uw rijinstructeur).
Belangrijk om mee te nemen tijdens uw examen:
* Oproepkaart (heeft de verkeersschool)
* ID
* Eventueel uw TTT uitslagformulier
Wanneer u geslaagd bent krijgt u tegenwoordig geen papieren meer mee. Het is de bedoeling dat u de dag na uw slagen het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente waar u ingeschreven staat.
Het duurt daarna nog circa zes werkdagen voor dat u het officiële rijbewijs ontvangt. Let op: U mag absoluut geen motorvoertuig besturen tot u het officiële rijbewijs in handen heeft.
Iedereen die zijn rijbewijs haalt heeft te maken met het nieuwe rijbewijs.
Dat houdt in dat wanneer u geslaagd bent u geen papieren meer mee krijgt.
Het is de bedoeling dat u de dag na uw slagen het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente waar u ingeschreven staat.
Het duurt daarna nog circa zes werkdagen voor dat u het officiële rijbewijs krijgt.
U mag absoluut geen motorvoertuig besturen tot u het officiële rijbewijs in handen heeft.
Machtig uw autorijschool met DigiD
Voordat de rijschool het praktijkexamen voor u gaat aanvragen moet u daar eerst toestemming voor geven. Dat doet u met een machtiging. Voordeel hiervan is dat u direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor u heeft gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn uw adresgegevens automatisch voor uw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.
Het machtigen doet u op mijn.cbr.nl met uw DigiD. DigiD is uw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. De machtiging blijft maximaal 12 maanden geldig of tot het moment dat u bent geslaagd. Wilt u de machtiging eerder intrekken, lees dan eerst de machtigingsvoorwaarden.
Meer informatie over examens bij het CBR
Tussentijdse Toets (TTT)
Wie voor het auto of motorexamen in opleiding is in Tilburg, kan de opgedane kennis en vaardigheden tussentijds testen met een proef, de tussentijdse toets. De toets verloopt als een echt examen. Een examinator van het CBR beoordeelt hoe het op dat moment met uw rijvaardigheid is gesteld. Tijdens deze toets worden de examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens officiële exameneisen. Uw instructeur rijdt ook mee. De toets duurt even lang als een echt examen.
Na afloop van de toets krijgt u advies over de onderdelen waar u nog aan moet werken.
De tussentijdse toets is een unieke kans om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen. Bovendien is het soms mogelijk uw examen af te leggen bij dezelfde examinator die ook uw toets heeft afgenomen.
Tijdens de toets kunt u vrijstelling verdienen voor het onderdeel ‘bijzondere manoeuvres’ op het eerstvolgende praktijkexamen.
Uit onderzoek is gebleken dat de slagingskans met een tussentijdse toets aanzienlijk wordt vergroot. Het CBR raadt u aan de toets op ongeveer twee derde van de rijopleiding af te leggen. Als u nog meer vragen heeft over de toets kunt u die ook stellen aan autorijschool mijn droom.
Het praktijkexamen
Het examen gaat niet anders dan je tussentijdse toets. Het examen wordt eveneens in omgeving Tilburg gereden. U gaat een stukje rijden daarna wordt er verteld of u het rijbewijs gehaald heeft. Het hele examen duurt ongeveer 55 min, waarvan 35 minuten daadwerkelijk wordt gereden.
Download het zelfreflectieformulier via onderstaande link:
https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto/hoe-bereid-je-je-voor.htm