Over Ons

Even voorstellen…

Aangenaam, mijn naam is Marc van Osch, wellicht uw nieuwe rijinstructeur! Nadat ik zo’n dertig jaar werkzaam ben geweest in de transportwereld, heb ik besloten om eindelijk mijn droom te verwezenlijken: Ik heb me laten omscholen tot rijinstructeur.

Het lesgeven ben ik gewend. Ik heb vele jaren voor de klas gestaan om mensen een heftruck te leren besturen. Ook ben ik opleider geweest voor het CCV-B diploma voor vrachtwagens.

Wij van ‘mijn droom’ willen u meer bijbrengen dat alleen het rijden op de weg. Wij willen u alles leren dat u moet weten om volledig zelfstandig te kunnen autorijden! Wij leren u bijvoorbeeld ook hoe u de auto moet scannen, onderhouden en beheren. Natuurlijk leggen we enkel de nadruk op de belangrijkste aspecten hiervan.

Bijvoorbeeld…
Wanneer u een auto bezit, dient u regelmatig onder de auto te kijken of er geen olie en/of koelvloeistof lekt. Terwijl u dit controleert, kunt u in één oogopslag zien of er niets loshangt onder uw auto. Dit zijn zeer voor de hand liggende handelingen, maar men neigt dit te vergeten wanneer er nooit op wordt gewezen.
We leren u de bandenspanning periodiek te testen, en leren u ook waarom dit van belang is. Ook de verlichting dient regelmatig gecontroleerd te worden in het kader van verkeersveiligheid. Tot slot leren we u de belangrijkste onderdelen onder de motorkap te controleren.

En wat betekenen al die verschillende lampjes op het dashboard eigenlijk…? U leert het allemaal bij ‘mijn droom’.

Gecertificeerd Faalangst Instructeur,
Gecertificeerd Autisme Instructeur,
Gecertificeerd RIS instructeur.

*Theorie lessen Klassikaal

*prive Theorie les (1op1)

 

 


 Eigen verklaring

Examenkandidaten kunnen sinds 1 juli 2012 hun ‘Eigen Verklaring’ (EV), welke noodzakelijk is voor het behalen van het rijbewijs, zelf digitaal aanmaken via mijn.cbr.nl.
De prijs van deze digitale ‘Eigen Verklaring’ zie cbr site.
 

Voorwaarde voor een EV is ongewijzigd: Kandidaten dienen zowel lichamelijk als geestelijk gezond te zijn.
daarom moet u deze dan ook zelf invullen op de site van CBR.

Klanten kunnen op mijn.cbr.nl een overzicht zien van producten en diensten die zij afnemen, zoals de status van hun examenaanvraag. Overigens moeten examenkandidaten sinds 2009 via mijn.cbr.nl hun rijschool machtigen om een praktijkexamen te reserveren. Ook dit gaat middels DigiD.

Om het rijbewijs te behalen is enkel slagen voor het rijexamen niet voldoende. Om de verkeersveiligheid te waarborgen is het minstens net zo belangrijk dat (aspirant) bestuurders voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de overheid stelt aan rijbewijshouders. Het CBR verstrekt hiervoor een ‘Verklaring van geschiktheid’.

Om de Verklaring van geschiktheid te krijgen moeten examenkandidaten vóór het rijexamen (behalve bromfiets en brommobiel) het formulier Eigen verklaring invullen. Dit formulier bevat vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

(De Eigen verklaring blijft echter ook in de papieren versie te koop, bel hiervoor het CBR klantenservice . De eigenverklaring moet u betalen aan het CBR deze bedraagt in 2016 € 32,80.

Alleen als u een vraag met JA moet beantwoorden belt u de rijschool wat u moet doen of even overleg met uw rijinstructeur.)


Links

  Vereniging Rijschool Belang

Maak  van jouw droom mijn droom

Maak van jouw droom mijn droom

 

Uw link ook hier? Mail ons


Belangrijke links

CBR

Neem contact met ons op

Copyright © 2012 • Autorijschool Mijn Droom All rights Reserved.
Web design by ©TREND.