Faalangst

Praktijkexamen auto  (Faalangst rijexamen)
Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen!

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Hoe vraag ik een faalangstexamen aan?
Een faalangstexamen vraag je aan via de rijschool. Die reserveert het faalangstexamen voor jou bij het CBR. Je moet wel geslaagd zijn voor je theorie.
Hoe gaat het faalangstexamen?

In onderstaand filmpje zie je hoe het faalangstexamen gaat. Onder het filmpje kun je de stappen nog een keer nalezen in het kort.

Voor het faalangstexamen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die het gewone rijexamen doen. En het faalangstexamen vrbeeld vaartuigen, zwembaden, vijverserloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.